Site icon מימוש זכויות רפואיות

זכויות לחולות בסרטן

זכויות חולות סרטן


סוג הסרטן הנפוץ ביותר בקרב נשים הוא סרטן השד, אולם לא רק. בחלק מהמקרים הנשים מחלימות וממשיכות בחייהן, ובחלק אחר של המקרים מתפתחות גרורות סרטניות שעלולות לגרום בסופו של דבר למוות. מחלת הסרטן כרוכה בהתמודדויות רבות, בטיפולים לא פשוטים ובתופעות לוואי קשות.

כיום ניתנים טיפולים מודרניים וחדישים למחלת הסרטן בנערות ובנשים אשר גורמים לעלייה באחוזי ההחלמה המלאה מהמחלה. יחד עם התקדמות הטיפולים ישנם סיכונים לא מעטים בכל הקשור לפוריות הנשים. טיפולי ההקרנות, התרופות הכימותרפיות, הניתוחים השונים ועוד סוגים שונים של טיפולים עלולים לגרום לאובדן תפקוד השחלות ואף לעקרות.

הסכנה באובדן הפוריות משתנה בהתאם לגיל הנשים החולות ובהתאם לסוג הטיפול. יש נשים שעוקרו כתוצאה מטיפולי הכימותרפיה וההקרנות, ויש נשים שלא. בקרב נשים שלא עוקרו, עלולים להתפתח סיכונים במהלך ההריונות, כגון הפלה מוקדמת, צירים בטרם עת ומשקל נמוך מהרגיל של התינוק.

כמעט לכל אישה יש את צורך הבסיסי ללדת ילדים. נשים החולות בסרטן חוות את הצורך הזה כחזק וכמהותי במיוחד, מתוך רצון להבריא ולשוב חזרה לתפקוד מלא. הקמת משפחה והולדת ילדים הן הדרכים שבאמצעותן נשים חולות סרטן רוצות לשקם את חייהן. בעקבות הסכנות בתחום הפוריות, הטמונות בטיפולים נוגדי הסרטן, ישנה אפשרות לשימור פוריות. מומלץ מאוד לנשים שמגלות כי הן נמצאות בשלבים מוקדמים של מחלת הסרטן להתחיל מבעוד מועד לחשוב על טיפולי שימור פוריות ולממש את הזכויות שלהן בנושא זה.

אובדן הפוריות

לנשים החולות במחלה קשה ונשים שעוברות טיפולים כימותרפיים או טיפולי הקרנות וקיימת סכנה שמא השחלות ייפגעו וכושר הפוריות ייפחת, זכאיות להקפאת ביציות. המימון לכך מגיע מקופות החולים, על פי מה שנקבע במסגרת סל הבריאות, בכפוף בהמלצת רופא ובאישורו.

טיפולי שימור פוריות

כיום מוצעים טיפולי פוריות מסוגים רבים, וניתן לשמר את הפוריות עוד בטרם התחיל הטיפול.

ראו גם:

גמלת שמירת הריון

Exit mobile version