Site icon מימוש זכויות רפואיות

חוות דעת רפואית – לשם מה?

חוות דעת רפואית מפי מומחה

על מנת לממש את הזכויות הרפואיות של המבוטח, לרוב ישנו צורך לספק לוועדה הרפואית או לבית המשפט חוות דעת רפואית. חוות דעת רפואית היא מסמך מקצועי שנכתב על ידי רופא מומחה ויש להקפיד על כך שתחום ההתמחות של הרופא שאמון על כתיבת חוות הדעת הרפואית, יהיה קשור באופן ישיר לנושא התביעה.

כך למשל אם מדובר על אוסטאופורוזיס, על הרופא המומחה לעסוק בתחום רפואת העצם ואילו במידה ומדובר על מחלת הסרטן, הרי שישנו צורך שאת חוות הדעת הרפואית יכתוב רופא אונקולוג.

מה כתוב בחוות הדעת הרפואית?

בחוות הדעת הרפואית הרופא צריך לסקור את פרטי המקרה, לספק דוגמאות רלוונטיות מהספרות המקצועית, לקבוע את אחוזי הנכות מהם סובל המטופל ועוד. בסופו של דבר באמצעות חוות הדעת הרפואית ניתן להוכיח את הנזק שנגרם למטופל, להבין מאילו בעיות הוא סובל ובהתאם לכך לקבוע את גובה הפיצויים להם הוא זכאי.

כמו כן בחוות הדעת הרפואית מצוינות התוצאות של הבדיקות השונות שעבר המטופל, מצוינות הנסיבות הרלוונטיות לתביעה לפרטי פרטים ועוד.

באילו מצבים יש לספק חוות דעת רפואית?

להלן מספר מצבים שבהם ישנו צורך לספק חוות דעת רפואית:

מה היא העלות של חוות דעת רפואית?

העלות של חוות דעת רפואית משתנה ממקרה למקרה אך בכל מקרה עלותה נעה בין ששת אלפים שקלים לחמישה עשר אלף שקלים בתלות ברמת המורכבות של המקרה ובתלות בנסיבות המקרה. כמו כן במקרים מסוימים בנוסף לחוות הדעת הרפואית, על הרופא המומחה להגיע ולהעיד לטובת התובע בבית המשפט ובמקרים האלו עלות השכר תהיה מן הסתם גבוהה יותר.

מאחר ואת חוות הדעת הרפואית צריך לספק התובע, הרי שהעלות של שכר הרופא המומחה צריכה לצאת מכיסו. עם זאת, במקרים רבים בהם התביעה התקבלה, הנחה בית המשפט את הצד הנתבע לשלם לתובע את השכר ששילם לרופא המומחה.

באילו מצבים אין צורך להגיש חוות דעת רפואית?

לפי תקנות הסדר האזרחי, יש לצרף חוות דעת רפואית לכל תביעה שעניינה נזקי גוף למעט תביעות שעוסקות בתאונות דרכים. לפיכך בין אם מדובר על מקרה של תביעה שעוסקת בפעולות איבה ובין אם מדובר בתביעה שעוסקת בתאונות עבודה, בכל מקרה ומקרה ישנו צורך לצרף לתביעה חוות דעת רפואית.

עם זאת, ייתכן כי במצבים חריגים ביותר, התובע יוכל לקבל פטור מהגשת חוות הדעת בדגש על מקרים שבהם אין באפשרותו להגיש חוות דעת רפואית מטעמים פיננסיים, אך כל עוד לא תוגש חוות דעת רפואית מצד התובע, לא ניתן יהיה למקסם את סכום הפיצויים הכספיים ובנוסף לא יהיה באפשרות התובע לטעון לנכות רפואית.

Exit mobile version