מימוש זכויות רפואיות

זכויות רפואיות מחלת ריאות חסימתית כרונית

מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD) היא מחלת ריאות אשר במרבית המקרים נגרמת עקב חשיפה מוגברת לזיהום אוויר ועשן אוזכויות רפואיות מחלת ריאות חסימתית כרונית כתוצאה מעישון כבד. למעשה כ-80% מהחולים בה הם מעשנים. מחלת ריאות חסימתית כרונית היא מונח כללי שתחתיו נכנסות מספר מחלות הקשורות לתפקודי הריאות.

לחולים במחלת ריאות חסימתית כרונית ישנן זכויות המגיעות להם מהמוסד לביטוח לאומי, במס הכנסה ולעיתים מחברות הביטוח. המשיכו לקרוא ולמדו עוד על זכויות רפואיות עקב מחלת ריאות חסימתית כרונית ועל איך ניתן לממש אותן.

מהי מחלת ריאות חסימתית כרונית?

באנגלית מחלה זו נקראת Chronic Obstructive Pulmonary Disease ולכן ראשי התיבת שלה הם COPD. המחלה נגרמת עקב חשיפה מוגזמת לעשן, זיהום אוויר ועישון כבד. במחלה זו ישנם מצבים בהם יש הפרעה באוורור ובחילוף של הגזים בריאות. תחת המושג הכללי מחלת ריאות חסימתית כרונית כלולות מחלות ריאות, כגון: נפחת וברונכיטיס כרונית.

אילו תסמינים מאפיינים מחלת ריאות חסימתית כרונית?

ישנם מספר תסמינים עיקריים למחלת ריאות חסימתית כרונית והם דומים מאוד לתסמינים של אסתמה. להלן מספר תסמינים של מחלת ריאות חסימתית כרונית:

אחת מהבעיה אשר נגרמות עקב מחלת ריאות חסימתית כרונית היא ירידה באיכות החיים והקושי בהתמודדות עם התסמינים של המחלה, לכן, חולים עשויים לפתח גם קשיים חברתיים והפרעות אחרות כמו דיכאון וחרדה.

סוגי מחלת ריאות חסימתית כרונית

ישנם שני סוגים עיקריים של מחלת ריאות חסימתית כרונית, בעבר החולים היו מסווגים כחולים באחת או בשניה, אולם, כיום, רוב החולים נחשבים לחולים משולבים.

מהן אפשרויות הטיפול במחלת ריאות חסימתית כרונית?

בשונה מאסתמה, במחלת ריאות חסימתית כרונית נגרם נזק בלתי הפיך לריאות ולכן אי אפשר לרפא אותה, אלא, רק לשפר את הסימפטומים. בכדי למנוע את ההידרדרות של המחלה, לגילוי בשלב מוקדם חשיבות גדולה בכדי לשמור על איכות חייו של המטופל ותוחלת החיים שלו.

בשלב הראשון, יתבקש החולה להפסיק לעשן (אלא אם כן הוא לא מעשן) זה עשוי לשפר את המחלה. מומלץ לעשות פעילות גופניות באופן תדיר בכדי להקל על התסמינים. ישנם גם טיפולים תרופתיים למחלת ריאות חסימתית כרונית המבוסס על משאפים. לעיתים, מספקים גם טיפול בחמצן.

כיצד מאובחנת COPD?

על מנת לאבחן מחלת ריאות חסימתית כרונית יש לעשות בדיקת ספירומטריה, קרי, בדיקת תפקודי ריאות. בדיקה זו קלה ואורכת רק דקות ספורות. במהלך הבדיקה על הנבדק לנשוף לתוך מכשיר ספירומטר מספר פעמים. בנוסף לבדיקת הנשיפה, תתבצע גם בדיקה קלינית של המטופל.

אילו זכויות רפואיות לחולי מחלת ריאות חסימתית כרונית מן המוסד לביטוח לאומי?

במקרים של מחלת ריאות חסימתית כרונית עקב פגיעה במקום העבודה או עקב מחלת מקצוע יהיה לחולה הרבה זכויות מהמוסד לביטוח לאומי, למשל:

לאילו זכויות רפואיות זכאים הסובלים ממחלת ריאות חסימתית כרונית ממס הכנסה?

במקרים מסוימים בהם המחלה היא מאוד קשה ומשפיעה באופן משמעותי על חייו של החולה, ייתכן שהוא יוכל לקבל פטור ממס הכנסה.  בנוסף, אדם אשר חולה ב-COPD ובמחלה נוספת עשוי, במקרים מסוימים, גם להיות זכאי לפטור מתשלום מס הכנסה.

מחלת ריאות חסימתית כרונית היא, אם כן, מחלה אשר יכולה להשפיע משמעותית על חייהם של החולים בה. חשוב לזכור שיש לכם זכויות המגיעות לכם ממוסדות המדינה ולכן מומלץ לבדוק את כל האפשרויות למצות את מלוא זכויותיכם וליצור קשר עם מומחה בתחום לקבלת ייעוץ מקצועי ואמין שיסייע לכם.

Exit mobile version