תנאי זכאות להכרה בנזקי שמיעה

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!

אנשים נחשפים לרעשים מזיקים ובלתי פוסקים במקומות עבודתם. אופי העבודה הוא שגורם לחשיפה לרעשים המזיקים, לדוגמה עבודות נגרות, פחחות, עבודות בתעשיות מתכת, בבתי דפוס, בתעשייה אווירית, עבודות כבאות, עבודות במועדונים רועשים או באולמי חתונות וכדומה. בכל המסגרות האלה הרעשים חזקים מאוד ועלולים לגרום לעובדים נזקי שמיעה כגון ירידה באיכות השמיעה, טנטון- צפצופים תמידיים באוזניים ופגיעה בשיוויו משקל וביציבות.

הנחיות כלליות לפני התביעה

התביעה להכרה בנזקי שמיעה כפגיעה בעבודה אינה פשוטה. התהליך מורכב, ולכן יש צורך בהכנה מוקדמת בטרם ניגשים לתביעה. מכיוון שעל התובע מוטלת האחריות להוכיח כי נגרמו לו נזקי שמיעה כתוצאה מעבודתו, יש חשיבות רבה בהכנת עובדות כתובות ובמסמכים רפואיים. רצוי לפנות לעורך דין מומחה בתחום כדי לקבל ייעוץ בטרם הגשת התביעה. כמו כן, חשוב לדווח על נזקי השמיעה שנגרמו לגורמים הרלוונטיים, לצבור תיעוד רפואי של הוכחות הפגיעה ולקבל טיפול רפואי.

המלצות לפני הגשת התביעה

  1. על התובע ליידע את מעסיקו בעניין תאונת עבודה שגרמה לנזקי השמיעה.
  2. על התובע לערוך בדיקות שמיעה והערכת טנטון. במידה והוא מתכוון לעזוב את עבודתו, רצוי שיערוך אותן לפני עזיבתו את המקום.
  3. במידה ובמקום העבודה נערכו בדיקות רפואיות, התובע ידרוש ממעסיקו את כל המסמכים הרפואיים והבדיקות שנמצאים בידיו.
  4. על התובע לקבל טיפול בנושא השמיעה והטנטון, ורצוי שיציין כי נזקי השמיעה קרו בעקבות מקום עבודתו.
  5. על התובע לפנות לרופא ולקבל אישור שהוא אכן נפגע עבודה.
  6. העובד יאסוף את החומר הרפואי שמתעד את הפגיעה וייקח עדים שנכחו בעבודה בזמן שקרתה הפגיעה.

תנאי הזכאות להכרה בנזקי שמיעה

מכיוון שביטוח לאומי הגדיר רשימה סגורה של מחלות המוגדרות כמחלות מקצוע, לא כל מחלה מזכה את התובע בהכרה כנפגע עבודה. כדי שיכירו בנזק שמיעה כמחלת עבודה, התובע יוכיח את קיומם של שני התנאים הבאים:

  1. העובד עבד במשך תקופה ארוכה בסביבה עם תנאי רעש ממוצעים של לפחות 85 דציבלים.
  2. העובדה שהעובד היה חשוף לרעש, לאורך זמן, גרמה לירידה בשמיעה בתדירויות הדיבור.

התובע צריך להוכיח לביטוח לאומי שנזקי השמיעה, מהם הוא סובל, נגרמו תוך ביצוע העבודה ובעקבותיה. רק לאחר שיוכיח כי קיים קשר ישיר בין הדברים, נזקי השמיעה יוכרו כמחלת עבודה.

הכרה בנזקי שמיעה

כאשר ביטוח לאומי מכיר בנזקי השמיעה כמחלת מקצוע, התובע זכאי לקבל את הזכויות הניתנות לאנשים המוכרים כנפגעי עבודה.

להלן רשימת הזכויות:

  1. התובע יקבל דמי פגיעה וגמלת נכות. דמי הפגיעה יינתנו עבור התקופה בה התובע לא מסוגל לעבוד בעבודתו או בכל עבודה אחרת מתאימה. התובע יקבל פיצויי בעבור אובדן ההכנסות בעקבות נזקי השמיעה, שהוכרו כמחלת מקצוע. דמי הפגיעה משולמים במשך תקופה אותה קבע החוק.
  2. התובע זכאי להגיש תביעה לקבלת גמלת נכות מעבודה. ביטוח לאומי יזמן אותו לעמוד בפני ועדה רפואית שתדון בענייניו ותחליט לגבי דרגת הנכות. במידה ונקבעה לו דרגת נכות בין 9% ל-19% נכות, הוא זכאי לקבל מענק חד פעמי. במידה ונקבעה לו דרגת נכות בשיעור של 20% ויותר, הוא זכאי לקבל קצבה חודשית.

קראו גם על זכויות בני משפחה של נפגעי עבודה

זכויות נוספות לתביעה

לנפגעי עבודה בעלי נזקי שמיעה מגיעות זכויות נוספות פרט לתביעת פיצויים בביטוח לאומי. העובדים יכולים להגיש תביעה נזיקית נגד המעסיק שלהם, תביעה נזיקית נגד צד ג' או נגד חברת ביטוח. לכן, מומלץ מאוד, עוד טרם הפנייה לתביעות, לבדוק איזו דרך עדיפה לפעולה בצורה הנכונה ביותר על מנת לקבל את הפיצויים.

משרד עו״ד הראל יטיב

מומחים לנזקי גוף; רשלנות רפואית, תאונות קשות וביטוח לאומי.

072-3940742
עו"ד הראל יטיב כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי