זכויות רפואיות לסובלים מתסמונת אנטיפוספוליפיד

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!


זכויות רפואיותאנשים הסובלים ממחלות קשות או מתסמונות המפריעות באופן ממשי ומוחשי לתפקוד בבית או בעבודה יכולים להימצא זכאים לזכויות שונות בעלות אופי כספי או רפואי – טיפולי.

גם אנשים המוגדרים כסובלים מתסמונת אנטיפוספוליפיד יעשו נכון אם יבדקו את האפשרות שלהם לממש את זכותם, בפרט מול המוסד לביטוח לאומי. הזכויות השונות ימומשו ויאושרו על פי מצבו של כל חולה וחולה, כאשר יש משמעות לכלל הליקויים והמגבלות וכן לליקויים משניים ולכאלה שאינם פועל יוצא של תסמונת או מחלה עיקרית.

מהות התסמונת

הסובלים מתסמונת אנטיפוספוליפיד יכולים לעמוד בסיכון לפגיעות שונות וכן לסבול מתסמינים שונים המקושרים למצב אוטואימוני. מהות התסמונת היא היווצרות של קרישי דם, היכולים להביא לפגיעה בחולה וכן בעובר (במקרה של נשים הרות). לצד מצבים קלים למדי יש גם מצבים חריפים שיכולים להעמיד את החולה בסיכון חיים או בנכות תפקודית משמעותית ביותר.

יש המדווחים על כאבים ברגליים, יש שאצלם קיימים כאבי ראש ומיגרנות תכופות, ישנם חולים שמצויים בסיכון מוגבר לשבץ ולמחלות לב ופגיעה בריאות. גם פגיעה בכליות בהחלט אפשרית וכן גם הפלות חוזרות ונשנות כמו גם פצעים מדממים שהינם תוצאה ישירה של קרישי דם בלתי מטופלים.

ביטוח לאומי ומחלות דם

ביטוח לאומי מכיר במחלות שונות ובליקויים שונים הקשורים למערכת הדם. גם בעיות בקרישה או קרישיות יתר מוכרים בביטוח לאומי, כאשר הזכויות של כל חולה מקושרות למצבו וליכולת התפקוד שלו. על מנת לבדוק מהן הזכויות שיגזרו ממצבו של הסובל מתסמונת אנטיפוספוליפיד יש צורך להגיש תביעה ולהופיע מול וועדה רפואית.

בוועדה הרפואית נשאל החולה אודות תפקודו היום יומי, יש כמובן צורך להגיש מסמכים רפואיים לרבות תוצאות של בדיקות קרישה וסיבוכים שונים. חשוב מאוד להמציא לוועדה הרפואית מסמכים על כל ליקוי ועל כל מחלה שיכולים לשפוך אור על מגבלות שונות. באישור אחוזי נכות, למשל, מבצעים סיכום של כלל הליקויים והמחלות בעלי המשמעות התפקודית והבריאותית.

הביטוח הלאומי מתייחס לשני מדדים עיקריים והם נכות רפואית ונכות תפקודית. מכיוון שחלק מהסובלים מתסמונת אנטיפוספוליפיד לרבות כאלה עם מחלות נוספות עומדים בקריטריונים של נכות תפקודית, הרי שקיימת אפשרות לקבל תגמולים שונים ולממש זכויות נוספות מעבר לזכות החוקית לקבל טיפול רפואי בהתאם לקריטריונים של סל הבריאות.

קצבאות ותגמולים נוספים

על פי מצבם של אלה הסובלים מתסמונת אנטיפוספוליפיד נקבעת בביטוח לאומי הזכות לתגמול ופיצוי חד פעמי, קצבת מתמשכת לזמן קצוב או לחילופין – קצבה לצמיתות. יש לציין שכאשר מדובר במחלות כרוניות שבהן ניתן טיפול סימפטומטי ללא אפשרות ריפוי, ישנה זכאות להנחות בתרופות ובעזרים רפואיים שמתקבלים בשיתוף קופות החולים השונות.

עבור חלק מהחולים הסובלים מקרישיות יתר בדם ניתן לממש זכויות שונות נוספות לרבות קצבה לסיוע בניידות, שיקום מקצועי כאשר יש בכך תועלת וכן זכויות נוספות מול חברות ביטוח פרטיות. עבור מי שרכש ביטוח משלים, עבור מי שיש לו פוליסת ביטוח ממקום העבודה או מקופת התגמולים – בחלק מהמקרים יש זכות כספית או טיפולית נרחבת יותר.

יש לציין שאת הפניה למימוש הזכויות הרפואיות והכספיות מול ביטוח לאומי לא חייבים לבצע לבד, ללא עזרה. לאדם הפשוט, שחסר ידע וניסיון בבירוקרטיה של ביטוח לאומי, יש משמעות ממשית לקבלת עזרה מחברות למימוש זכויות. גם עבור הסובלים מתסמונת אנטיפוספוליפיד שמצבם מצדיק זאת יש אפשרות לשפר את הסיכוי לקבלת פיצוי כספי ותגמולים שונים מביטוח לאומי. יש לציין שזכאי ביטוח לאומי יקבלו לרוב גם זכויות נוספות כגון הטבות מס והנחות בארנונה.

אולי יעניין אותך גם:

כיצד נקבעים אחוזי הנכות עבור החולים במחלות דם?

משרד עו״ד הראל יטיב

מומחים לנזקי גוף; רשלנות רפואית, תאונות קשות וביטוח לאומי.

072-3940742
עו"ד הראל יטיב כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי