עד כמה אנחנו הישראלים מודעים ומממשים את זכויותינו הרפואיות?

אנחנו יכולים לעזור לכם! השאירו פרטים עכשיו ונחזור אליכם בהקדם!


כאשר אדם נפגע בעבודה או חלה במהלך העבודה הוא זכאי לקבל הטבות וזכויות שונות שנובעות מאחוזי נכות בשל הבעיות רפואיותעד כמה אנחנו הישראלים מודעים ומממשים את זכויותינו הרפואיות? שאיתן הוא נאלץ להתמודד. במקרים אילו עליו להתמודד מול ביטוח לאומי מס הכנסה וגופים אחרים ולברר את הזכויות מגיעות לו.

ישראלים רבים שסובלים ממחלות כרוניות ומוגבלים בתפקוד שלהם, לא מודעים לזכויות והטבות שמגיעות להם בשל מצבם. הם אינם מודעים לזכותם לקבל כספים כתוצאה ממחלת מקצוע או פגיעה בעבודה, או התדרדרות במצבם הבריאותי ולא יודעים שהם זכאים לקצבת נכות חודשית, או לקצבת אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח, וכן לפטור ממס הכנסה.

במקרים רבים לא בודקים את המגיע מביטוח לאומי, מס הכנסה, חברות הביטוח, משרד הבריאות וכולי, ורק פחות ממחצית מהזכאים לקבלת זכויות מגישים תביעות לביטוח לאומי לקבלת תגמולים ואחוזי נכות.

מהן הסיבות הבולטות לאי-מיצוי והעדר מימוש זכויות רפואיות בישראל?

  • אי ידיעה אודות הזכויות המגיעות לאדם שנפגע/חלה;
  • חוסר מידע או הסברה, או העדר נגישות למידע;
  • חוסר יכולת להתעסק בהשגת אישורים רפואיים שנדרש לצרפם לתביעה;
  • העדר כוחות או אנרגיה לטיפול בהשגת הזכויות;
  • משברים אישיים עקב הפגיעה או המחלה;
  • קיומו של חשש מקדים או אי וודאות וחשש מדחיית התביעה;
  • הערכה מוטעית של המצב כך שאינו מאפשר קבלת זכויות;
  • חוסר רצון להיחשף חברתית בכל נושא שקשור למחלה או לנכות;
  • חשש מסטיגמה ופגיעה תדמיתית;
  • לא רוצים להיחשב "כבעלי נכות";
  • חשש מהליכים בירוקרטיים לא מוכרים;
  • חשש מהתמודדות עם מילוי טפסים וטיפול בניירת;

אפשר לסכם ולומר שכאשר אדם עובר משבר רפואי בגלל מחלה או תאונה, פעמים רבות אין לו את הכוחות הפיזיים ו/או הנפשיים לפעול מול בירוקרטיה ומוסדות של ביטוח לאומי או מס הכנסה, אין לו מוטיבציה למילוי טפסים, השגת אישורים, וכן התרוצצויות בין משרדים. כמו כן הוא גם אינו מודע לכל זכויותיו הרפואיות, והוא חושש מכישלון. רבים לא יודעים כיצד באפשרותם להוכיח את הנכות הרפואית, ולא מנסים אפילו להשיג זכויות שמגיעות להם.

יש צורך אמיתי בליווי, תמיכה והסברה בנושא מיצוי זכויות רפואיות

חשוב שהציבור שזקוק לכך יקבל תמיכה וליווי והסברה נאותה אודות הזכויות המגיעות.

חשוב לתת את הדעת להיסטוריה הרפואית , לגובה ההכנסות, לרמת המחלה והליקויים הרפואיים. צריך לבדוק באיזה מסלול להגיש את התביעה לביטוח לאומי : האם להגיש את התביעה לנכות מעבודה (עקב מחלת מקצוע או מיקרוטראומה) ? או לנכות כללית? האם לפנות למס הכנסה ולבקש החזרי מס?

כמו כן לאחר הגשת התביעה לביטוח לאומי יש להתכונן לוועדה רפואית. ההופעה בפני ועדות רפואיות הינה בעלת חשיבות גבוהה בכל הנוגע לקבלת התביעה ולקביעת אחוזי הנכות והקצבה.

כאשר עוברים גיל מסוים לא ניתן תמיד לקבל קצבה, ולכן חשוב לפנות בזמן לבדיקות הרלוונטיות ולבדוק אם התנאים לקבלת הזכויות מתממשים.

באילו מצבים בהם זכאים לקבלת זכויות רפואיות אינם מודעים לכך?

מי שזכאי לקבל קצבת נכות כללית, צריך להוכיח נכות תפקודית, נכות רפואית, ורמה מסויימת של הכנסות.

אדם שזכאי לפטור ממס הכנסה – צריך להוכיח אחוזי נכות רפואית שנקבעו לו אשר מצדיקות מתן הטבות או פטורים בהתאם.

הרבה אנשים שנפגעים בעבודה לא יודעים שמגיעים להם אחוזי נכות, וכן לא יודעים שפגיעה בעבודה יכולה להיות גם מחלת מקצוע שמאפשרת קבלת קצבה נכות, וכן הגדלת סכומי הקצבה בהמשך במקרים של החמרה.

כמו כן לא מודעים לכך שתשלומים לקרן פנסיה או לביטוח אבדן כושר עבודה, מקנים זכות לקבלת תשלומי קצבה במקרה של אבדן כושר עבודה בשל מחלה. ולא מודעים לכך שאם לא מגישים בזמן בקשה לקבל קצבה בגין אבדן כושר עבודה עלולים לאבד את הזכות.

לפיכך, במצבים מורכבים אילו חשוב להיעזר בגורמים מקצועיים שיעזרו לעבור את התהליך ולמשש את הזכויות הרפואיות המגיעות על פי החוק .

 

 

משרד עו״ד הראל יטיב

מומחים לנזקי גוף; רשלנות רפואית, תאונות קשות וביטוח לאומי.

072-3940742
עו"ד הראל יטיב כאן בשבילכם! לייעוץ ללא עלות, השאירו לנו את הפרטים שלכם ונסייע לכם בהקדם האפשרי